Спікер ВР каже, що бюджет на 2014 рік буде напруженим

Четвер, 13 червня 2013, 12:56

Проект основних напрямів бюджетної політики на 2014 рік свідчить про те, що бюджет наступного року буде напруженим.

Про це сказав голова Верховної ради Володимир Рибак, передає "УНІАН".

Зокрема, за словами Рибака, бюджет-2013 "досить напружений, що позначається на взаєминах державного та місцевого бюджетів".

"Згідно з практикою попередніх років, на виконання делегованих державою повноважень відволікається третина власних доходів місцевих бюджетів. І поки немає впевненості, що ситуація цього року зміниться на краще", - сказав керівник парламенту.

Реклама:

"Представлений урядом до парламенту проект Основних напрямів бюджетної політики на 2014 рік свідчить про те, що бюджет наступного року буде не менш напруженим", - сказав Рибак.

На його думку, формування бюджету наступного року має проходити за активної співпраці центральної та місцевої влади.

"При цьому в кожному населеному пункті - місті, селищі, селі - повинні бути визначені найболючіші проблеми, - будь то ремонт системи водопостачання, або ліфтів, або доріг, з тим, щоб кожна бюджетна копійка в наступному році була використана з користю для справи ", - підкреслив спікер.

Як відомо, законом про держбюджет-2013 його доходи визначені в 363,085 млрд гривень, у тому числі по загальному фонду - 315,479 млрд гривень, витрати - 412,368 млрд гривень і 363,884 млрд гривень відповідно.

Дефіцит запланований на рівні до 50,585 млрд гривень, у тому числі по загальному фонду - 44,535 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!