Глава "Енергоатому" подпісував договори на суму, яка перевищувала допустиму

Середа, 12 червня 2013, 15:27

Президент НАЕК "Енергоатом" Віссаріон Кім перевищив свої службові повноваження, підписуючи договори на суму, яка перевищувала допустиму ,а також не з'являвся на допити з даного приводу.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Кім, будучи керівником, не мав права підписувати договори на суму, яка перевищувала допустиму. Він підписав на суму більше, ніж йому було дано право. Наприклад: йому було дано право на 500 тисяч гривень, а він підписав на більше. Було звернення до правоохоронних органів, було розпочате кримінальне провадження і його запрошували неодноразово для того, щоб допитати, але він не був", - розповів Захарченко.

За словами міністра, у зв'язку з тим, що Кім не з'являвся на допити, наглядовий прокурор "виніс постанову про його привід до суду, відповідно міліція привела його до суду, а суддя прийняла рішення відпустити його під заставу і тимчасово звільнити від займаної посади".

Реклама:

Розслідування кримінального провадження, за словами Захарченка, знаходиться в МВС, а наглядає за розслідуванням прокуратура.

При цьому міністр зазначив, що він не готовий прогнозувати дату закінчення розслідування цієї справи.

У свою чергу, в управлінні зв'язків з громадськістю МВС уточнили, що кримінальне провадження розслідується ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень).

Нагадаємо, 11 червня Кім був відсторонений від займаної посади за рішенням суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!