Google спантеличений податковими претензіями Великобританії

Понеділок, 27 травня 2013, 16:59

Керівництво корпорації Google спантеличено податковими претензіями британської влади і законодавців, які в черговий раз були висунуті в 2013 році.

Про це голова інтернет-гіганта Ерік Шмідт заявив в ефірі радіо "Бі-бі-сі 4", передає "Лєнта.ру".

За його словами, Google дотримується всіх законів.

Шмідт зазначив, що змінювати податкову систему з тим, щоб компанії платили більше податків, - це справа уряду.

Реклама:

"Якщо Великобританія змінить податкове законодавство, ми підкоримося. Якщо податки збільшаться, будемо платити більше, якщо скоротяться - менше", - заявив глава корпорації.

Податкові претензії до Google, а також до інших глобальних компаній - Apple, Amazon, Starbucks, - пред'явили ще навесні 2012 року. Організації звинувачували не в порушенні закону, а в спробі мінімізувати податкові виплати, що, на думку влади, суперечить духу закону і є аморальним.

ЗМІ з'ясували, що в 2006-2011 роках Google заплатив у Великобританії всього 10 млн фунтів податків, тоді як виручка склала майже 12 млдр фунтів.

Торік куратор північноєвропейського бізнесу Google Метт Бріттін заявляв, що компанія не здійснює продажі у Великобританії, тому й не платить податків у цій країні. Цього року обговорення податків інтернет-гіганта відновилося після публікацій про наміри колишнього співробітника надати докази відходу від сплати податків.

За даними Bloomberg, Google щорічно економить на податках до 2 млрд доларів, використовуючи для мінімізації виплат "дочку" в Ірландії, де корпоративний податок становить 12,5% (у два рази нижче, ніж у Великобританії).

Обчислити, якій країні компанія повинна платити податки, складно, оскільки угоди з продажу реклами закриваються в Ірландії, навіть якщо кошти надходять від британських структур.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!