Найбільший банк Греції отримав прибуток

Субота, 25 травня 2013, 10:56

Найбільший в Греції банк National Bank of Greece (NBG) оголосив, що другий квартал поспіль закінчує з позитивними підсумками - у перші три місяці 2013 року прибуток становив 186 млн євро.

Для порівняння - у першому кварталі 2012 року банк отримав збиток в 265 млн євро, передають "Ведомости".

Поліпшення ситуації в банку пов'язано з видимими позитивними змінами економічного клімату в країні, Греція домоглася значного прогресу в зусиллях по досягненню сталого розвитку, йдеться в звіті за підсумками перших трьох місяців року.

Повертаються депозити, поліпшується якість кредитного портфеля, вказується в звіті.

Реклама:

У річному численні депозити групи NBG зросли на 5%, значний приплив депозитів стався після червня 2012 року - на 3,3 млрд євро.

Доходи групи від основної діяльності в Греції становили за перший квартал 385 млн євро.

Витрати на персонал знизилися на 12%. Внутрішні операційні витрати скоротилися на 24% з початку кризи (у першому кварталі 2010 року). Банк повідомляє, що прибутковою стала і діяльність відділень у Південно-Східній Європі - вона принесла 13 млн євро. Рік тому вона була збитковою.

Як повідомлялося, Греція планує до середині липня продати банки Postbank і Proton на тлі того, що великі банки продовжують поглинати невеликі кредитні установи в рамках плану з відновлення банківського сектора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!