Франція скоротила дефіцит торговельного балансу на 7 мільярдів

Четвер, 7 лютого 2013, 19:09

Франція скоротила дефіцит торговельного балансу з 74 млрд євро у 2011 році до 67 млрд євро у 2012 році.

Про це під час брифінгу для журналістів заявила міністр зовнішньої торгівлі Франції Ніколь Брік, передає "Укрінформ".

"Дефіцит торговельного балансу Франції скоротився на 7 млрд євро, у 2012 році він склав 67 млрд євро проти 74 млрд у 2011 році. Ми зупинили погіршення торговельного балансу", - сказала вона.

За словами міністра, дефіцит енергії у Франції скоротився вдвічі. Зокрема, на закупівлю енергоносіїв торік країна витратила лише 15 млрд євро, проти 29 млрд у 2011 році.

Реклама:

"Ці показники значно покращилися вперше з 2009 року, що пояснюється зростанням французького експорту на 3,2% у поєднанні зі стабільністю нашого імпорту 1,3%. Особливо приємно, що така тенденція спостерігається в умовах різкого зростання цін на енергоносії та загального спаду купівельної спроможності в Європі, що є нашим основним ринком", - сказала Брік.

За словами міністра, третій рік поспіль країни Азії залишаються основним споживачем французького експорту. Крім того, на 11,5% у порівнянні з 2011 роком збільшився попит на французькі товари в Північній та Південній Америці.

За словами міністра зовнішньої торгівлі, потужний потенціал зберігають авіапром із позитивним сальдо у 20 млрд євро, харчова галузь за рахунок експорту вин (11,5 млрд), органічна хімія, парфумерія і косметика (7,6 млрд), фармацевтика (3 млрд). Автопром навпаки переживає спад, його експорт впав торік на 5%.

Прогнозуючи перспективи 2013 року, Брік заявила, що він буде складним, проте уряд проводить збалансовану і узгоджену політику з відновлення державних фінансів, відновлення конкурентоспроможності та реформи ринку праці.

"Зі свого боку, міністерство вжило заходів щодо інтернаціоналізації діяльності: фінансування реформ експортної складової економіки, підтримка малого та середнього бізнесу, поліпшення регіональних можливостей, визначення пріоритетних країн та мобілізація енергетичних компаній", - підсумувала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!