Збитки української економіки через ДТП зростуть на 15%

Четвер, 14 лютого 2013, 15:18

Збитки української економіки в результаті зростання кількості ДТП внаслідок погіршення стану доріг і автомобільного парку в 2013 році виростуть на 15% в порівнянні з 2012 роком - до близько 50 млрд гривень.

Про це повідомили в Лізі страхових організацій України з посиланням на заступника голови ради ЛСОУ Олександра Залєтова, зраджує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, серйозними каталізаторами зростання числа ДТП та їх наслідків у поточному році стануть погіршення стану автошляхів після зими, істотний знос автопарку (середній вік автомобіля в Україні в 2013 році перевищить 19 років), відсутність показника економічної оцінки людського життя, недостатня забезпеченість станцій швидкої допомоги автомобілями, пально-мастильними матеріалами та медичним обладнанням, а також слабка водійська дисципліна.

"Навесні, коли збільшиться автопотік (дачі, городи), очікується, що кількість ДТП суттєво зросте. Це призведе до зростання збитків як матеріального характеру, так і морального"​​, - зазначив Залєтов.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!