Росія знімає 26-річну заборону на поставки м'яса з Великобританії

Четвер, 22 листопада 2012, 17:14

Росія знімає 26-річну заборону на поставки м'яса з Великобританії, яка була введена в 1986 році у зв'язку з поширенням у цій країні "коров'ячого сказу".

Про це заявив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми розглянули надані ветслужбою Великобританії дослідження ситуації з цим захворюванням в країні, систему контролю матеріалів підвищеного ризику, наукові дані і прийняли рішення зробити перший крок у відновленні торгівлі - дозволити поставки м'яса з двох підприємств", - заявив Данкверт.

За його словами, одне з них буде поставляти яловичину, друге - баранину.

Реклама:

Данкверт зазначив, що проведена ветслужбою країни робота дозволила звести до мінімуму небезпеку поширення захворювання. У цьому році генетичний матеріал збудника було виявлено тільки в двох корів, хоча в 2008 році - у 37 тварин, "а десять років тому число таких тварин налічувало багато сотень".

"Дані підтверджують, що ситуація знаходиться під контролем, головне в тому, що в країні виведені з харчового ланцюжка всі тварини, які народилися до серпня 1996 року", - заявив глава служби.

"Саме в цьому році у Великобританії було заборонено використання кормового борошна, виготовленого із жуйних тварин, і таким чином було ліквідовано найбільший фактор ризику, з цього року поширення захворювання різко пішло на спад", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!