Ємкість українського фармринку перевищує 3 мільярди доларів

Середа, 3 жовтня 2012, 18:14

Споживання ліків на душу населення в Україні становить 60 доларів на рік, а ємкість фармринку у 2011 році становила 3,3 млрд доларів.

Про це заявив голова Держлікслужби Олексій Соловйов, передає "Укрінформ".

"На фармринку України продається 22 тис найменувань, форм і дозувань лікарських засобів. Споживання на душу населення становить 60 доларів на рік. Середня вартість упаковки ліків іноземного виробництва у 2011 році становила 5 доларів, вітчизняного - 1 долар", - сказав Соловйов.

Він поінформував, що у 2011 році ємкість фармринку України становила 3,3 млрд доларів за 1,4 млрд реалізованих упаковок ліків.

Реклама:

У номенклатурі ліків, присутніх на українському ринку, вітчизняні препарати становлять третину.

"Вітчизняна фармпродукція домінує у натуральному вираженні, тобто в упаковах, однак поступається у грошовому", - констатував голова Держлікслужби.

Соловйов повідомив, що за останнє десятиліття обсяги продажів на фармринку зросли у 10 разів.

"Основним "драйвером" росту є продаж через аптеки. Зокрема, у 2011 році через аптеки було реалізовано 1,2 млрд упаковок ліків на суму 2,9 млрд доларів", - зазначив він.

Посадовець також повідомив, що у грошовому вираженні рецептурні і безрецептурні препарати розподілені фактично у рівних частках, а в натуральному на рецептурні припадає третина ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: