Фірма Злочевського отримає третину мільярда за паливо для Держрезерву

Вівторок, 23 жовтня 2012, 09:24

Держагентство резерву уклало угоду з ТОВ "Укрспецтранс" на придбання дизельного пального на 348,19 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Для зберігання на складі комбінату "Естафета" (м.Славута, Хмельницька обл.) придбано 6 тис тонн, для комбінату "Рекорд" (вул.Максютова, 281, м.Житомир) – 6 тис тонн, комбінату "Зірка" (вул.Республіканська, 127, м.Запоріжжя і Мелітопольське шосе, 96, м.Бердянськ, Запорізька обл.) – 8,6 тис тонн, комбінату "Айстра" (вул.Чудинова, м.Чернігів) – 8 тис тонн.

Дизельне пальне підвищеної якості (Євро) марки С виду І, ІІ придатне для довготривалого зберігання придбано по 12,1 тис – 12,25 тис гривень за тонну в залежності від місця зберігання.

Реклама:

Поставка здійснюється на умовах DDP в редакції ІНКОТЕРМС 2010, коли очищений від мит та ризиків товар доставляється замовнику.

За даними НТЦ "Психея", середня вартість дизпалива на умовах FCA (продаж на нафтопереробному заводі) на 8 жовтня в Україні була близько 11 тис гривень за тонну.

Відтак вартість доставки палива до складів держрезерву становить більше 1 тис гривень за тонну, що значно перевищує ринкові ціни на транспортування пального.

В тендері також брало участь ТОВ "ВТФ "Авіас" з групи Ігоря Коломойського.

"Приватівці" пропонували дизпаливо по 9,6 тис гривень за тонну.

Однак дешевша на чверть заявка була відхилена через відсутність копій договорів, які підтверджують наявність досвіду виконання аналогічних договорів, та інших формальних претензій до оформлення заявки.

До 2006 року до складу засновників ТОВ "Укрспецтранс" входив Микола Злочевський, який в квітні 2012 року був звільнений з посади міністра екології і призначений заступником секретаря РНБОУ.

Зараз засновниками "Укрспецтрансу" є кіпрські офшори "Лендесен консалтинг лімітед" і "Реглам оверсіз лтд", а також українське ТОВ "Херсонські нафтопродукти".

Засновником цієї фірми є ТОВ "Інфікс", власником якого є Микола Злочевський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: