З банківських карток українців крадуть гроші. Відео

Субота, 13 жовтня 2012, 12:24

З банківських рахунків мешканців Донецької області зникають гроші.

Про це повідомляє UNION.UA

Згідно з повідомленням, з подібними заявами в управління по боротьбі з кіберзлочинністю за останні 2 місяці звернулися 10 осіб.

Суми викраденого коливаються від кількох до десятків тисяч гривень. У міліції кажуть, що це новий вид шахрайства.

Реклама:

Якщо раніше для зняття грошей з рахунку злочинці використовували спеціальний пристрій для зчитування даних з пластикових карт та пін-коду, то тепер їм достатньо знати номер мобільного телефону.

Як пише портал, схема шахрайства проста. Для того, щоб зняти гроші рахунки аферистам достатньо знати номер банківської карти, прізвище, ім'я її власника і привласнити собі номер мобільного телефону майбутньої жертви.

"Було кілька дзвінків. Представлялися оператором мобільного зв'язку та службою безпеки банку. Просили назвати свої дані і номер карти. Одні - для того, щоб нарахувати бонуси, другі казали, що була спроба зняття грошей і потрібно вжити заходів безпеки. Після цього моя сім-карта на телефоні виявилася заблокована, а з рахунку зникло 16 тисяч гривень", - повідомляє постраждала.

У свою чергу начальник Донецького обласного управління по боротьбі з кіберзлочинністю Андрій Нєбитов заявив, що необхідну інформацію шахраї можуть дізнатися, якщо ви робите покупки через інтернет.

Також можуть дзвонити під виглядом співробітників банку або оператора мобільного зв'язку і просити назвати персональні дані.

 "Ми припускаємо, що зараз в області діє ціла група, яка таким способом знімає з рахунків громадян гроші", - підсумував Нєбитов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: