Азаров зацікавився китайськими технологіями газифікації вугілля

Вівторок, 7 серпня 2012, 15:38

Україна зацікавлена у використанні китайських технологій газифікації вугілля в рамках реалізації проектів із заміщення природного газу.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі у вівторок із заступником голови правління "Державного банку розвитку Китаю" Лі Цзипінєм, повідомляє прес-служба уряду.

"Для нас питання заміщення дорогого імпортного газу вугіллям - це стратегічне питання. Ми зацікавлені у китайських технологіях газифікації вугілля до водовугільного палива. Успішна реалізація цього проекту дасть змогу під час державного візиту президента України до КНР, який запланований на листопад, говорити про більш масштабні проекти", - сказав Азаров.

У свою чергу, Лі Цзипінь зазначив, що для реалізації в Україні проекту із заміщення газу вугіллям китайська фінустанова готова відкрити кредитну лінію на 3,656 млрд доларів.

Реклама:

"Ви зараз реалізуєте програму із заміщення використання природного газу українським вугіллям. Ця програма зараз перебуває на стратегічному рівні. Спеціалісти наших країн уже досягнули згоди щодо співпраці в рамках цього проекту, і ми готові надати вам кредит на суму 3,656 млрд доларів для підтримки цієї програми", - сказав він.

Як відомо, Україна також має намір залучити 3 млрд доларів китайських інвестицій для реалізації проектів у галузі АПК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!