ФРС США схиляється до необхідності заходів з підтримки економіки

Середа, 25 липня 2012, 11:57

Федеральна резервна система (ФРС) США все ближче до того, щоб зробити нові кроки з підтримки економічного зростання, і може це зробити на засіданні 31 липня - 1 серпня або ж на наступному, вересневому.

Про це передає "Інтерфакс" з посиланням на The Wall Street Journal.

Після низки новин, що розчаровують, обговорення всередині американського ЦБ усе більше стало концентруватися навколо питання, коли і як треба зробити такі кроки, зазначає видання.

З часу засідання в червні керівники ФРС ясно давали зрозуміти в своїх виступах та інтерв'ю, що вважають нинішній стан економіки США неприйнятним.

Реклама:

Багато членів керівництва ЦБ, як видається, схиляються до необхідності діяти, якщо тільки вони не побачать ознак зростання ділової активності, пише газета.

Навіть "яструби", які виступають проти подальшого пом'якшення політики ЦБ, послабили свою риторику через проблеми в економіці.

Керівники ФРС можуть зробити комбіновані заходи.

Це може бути купівля іпотечних облігацій, зобов'язання підтримувати гранично низьку базову ставку протягом ще більш тривалого часу або дії, щоб знизити короткострокові ставки ще нижче.

Самим спірним варіантом є запуск повномасштабної програми купівлі довгострокових держоблігацій.

Цьому, зокрема, може перешкодити те, що ЦБ уже має занадто великий портфель паперів, а нове його збільшення може порушити нормальну роботу ринку.

QE3 (викуп знецінених облігацій з ринку ФРС, за рахунок роботи доларового друкарського верстата) може також опинитися в центрі політичної дискусії, враховуючи наближення виборів в США.

ФРС може вирішити почекати з ухваленням рішень про нові кроки щодо стимулювання зростання до вересня, щоб отримати додаткові дані про стан економіки США і оцінити ефект від продовження операції Twist зі зміни структури портфеля держпаперів на користь облігацій з більш тривалими термінами погашення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!