Нафта дорожчає через поліпшення у виробничому секторі Китаю

Вівторок, 24 липня 2012, 09:04

Світові ціни на нафту ростуть 24 липня після публікації попередніх даних за індексом ділової активності у виробничому секторі Китаю за липень.

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI на електронних торгах в Нью-Йорку на ранок 24 липня зросла на 0,55 долара, або на 0,62%, - до 88,69 долара за барель.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,89 долара, або на 0,86%, - до 104,15 долара за барель.

Реклама:

Аналітики банку HSBC, що обчислює індекс, оголосили про його збільшення до 49,5 пункту з 48,2 у червні.

Показник нижче позначки в 50 пунктів свідчить про падіння активності, вище - про її зростання. Тим не менш, новини від HSBC були сприйняті учасниками ринку з позитивом, оскільки попередні два місяці показник демонстрував зниження.

"Заходи влади щодо підтримки економіки почали давати результат, хоча попит поки ще залишається слабким. Ситуація вимагає більше кроків щодо стимулювання зростання", - вважає головний економіст HSBC по Китаю Цюй Хунбінь.

Пізніше 24 липня інвестори очікують публікації даних щодо запасів сировини на оптових складах США від Американського інституту нафти (API).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: