Видобуток газу в Україні за півроку незначно збільшився

Понеділок, 23 липня 2012, 15:41

Видобуток газу в Україні у січні-червні 2012 року досяг 10 млрд 118,6 млн кубометрів, що на 100,6 млн кубометрів, або на 1%, більше, ніж за відповідний період 2011 року.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Основний приріст видобутку забезпечили державні компанії ДК "Укргазвидобування" і ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Збільшення видобутку газу ДК "Укргазвидобування" стало можливим завдяки введенню з початку року в експлуатацію 35 нових свердловин (із них 32 газових і три нафтові).

Реклама:

Крім того, у червні "Укргазвидобування" ввела в експлуатацію другу чергу Червонодонецької ДКС, що дозволить збільшити видобуток газу на Шебелинському родовищі на 100 млн кубометрів щорічно.

ДАТ "Чорноморнафтогаз" збільшило видобуток природного газу за рахунок капітального ремонту свердловин та продовження дооблаштування двох родовищ - Штормового і Архангельського в північно-західній частині шельфу Чорного моря. З початку року на них завершили будівництво семи свердловин.

Зараз проводяться активні роботи із облаштування Одеського і Безіменного родовищ газу в Чорному морі.

Початок видобутку газу на Одеському родовищі запланований на осінь. До кінця року завдяки цьому планується видобути додатково не менше 53 млн кубометрів.

Продовження облаштування Одеського і Безіменного родовищ із використанням двох сучасних СПБУ, відзначають у міністерстві, дозволить вже в 2013 році видобути із родовищ понад 600 млн кубометрів, а з 2014 року - вийти на рівень річного видобутку понад 1 млрд кубометрів природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!