Росія скорочує поставки нафти в Європу?

Четвер, 5 квітня 2012, 10:52

Росія цього місяця різко скоротить постачання нафти до Чеської Республіки на додачу до скорочень постачання до Польщі та Німеччини, прагнучи переспрямувати постачання на свої порти, включаючи нещодавно побудований балтійський термінал Усть-Луга,

Про це повідомили трейдери, передає "Українська енергетика" з посиланням на Reuters.

Вони сказали, що цього тижня Росія запланувала поставку лише 80 тис тонн нафти до Чеської Республіки в квітні порівняно зі звичайним постачанням 400 тис тонн нафти.

"Вже є скорочення нафти марки Urals", - сказав один з трейдерів.

Реклама:

На прохання прокоментувати повідомлення трейдерів щодо нижчого постачання через трубопровід, речник компанії Unipetrol, що володіє більшістю акцій провідного чеського нафтопереробника Ceska Rafinerska, заявив, що компанія не зазнає скорочень в постачаннях нафти.

"Загалом гнучкість, яку ми маємо з двома трубопроводами, працює дуже добре. На даний момент тривоги немає", сказав Вацлав Бартушка, головний переговірник з питань енергетики уряду Чехії, говорячи про трубопровід "Дружба" та трубопровідну систему, що сполучає країну з Середземномор’ям.

Проте трейдери кажуть, що скорочення постачання нафти трубопроводом "Дружба" може змусити Чеську Республіку збільшити імпорт дорожчої нафти зі середземноморських портів, щоб замінити втрачені поставки.

Інше джерело повідомило, що польська компанія PKN Orlen, що контролює Unipetrol, почала пошуки додаткових обсягів нафти, щоб замінити втрачені поставки Urals.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!