В Україні розвиватимуть "розумні мережі"?

Середа, 4 квітня 2012, 12:29

Світова компанія General Electric Energy розглядає можливість впровадження технологій "розумна мережа" в Україні.

Про це повідомив директор департаменту "розумних мереж" в Центральній та Східній Європі компанії GE Energy Пітер Княжко, передає "Українська енергетика".

"Ми бачимо можливості для впровадження "розумних мереж" по всьому світу, в тому числі і в Україні", – сказав він.

За словами представника компанії, GE Energy не планує працювати на договірних умовах з українським урядом, але може виступити в ролі консультанта.

Реклама:

"Про переговори (з урядом) поки рано говорити", – додав Княжко.

Натомість, експерт радить вітчизняним урядовцям розробляти більш сприятливе законодавство, яке б стимулювало компанії, які займаються виробництвом та постачанням електроенергії.

Більше того, за його словами, модернізація електромереж повинна відбуватись за фінансової підтримки уряду.

"Уряд повинен зрозуміти, що необхідно створити систему стимулів для виробництва електроенергії", – впевнений він.

Як приклад Пітер Княжко навів Англію, де школи, за рахунок продажу електроенергії, що вироблена сонячними панелями на їх дахах, отримують велику економію.

"Це гарна ідея, її можна впроваджувати. І вона дійсно розумна. Не знаю чому така технологія не може бути впроваджена в Україні чи деінде", – дивується фахівець.

В той же час, представник GE Energy також зазначив, що компанія планує співпрацювати з галузевими асоціаціями, пропагуючи основні принципи ведення бізнесу – прозорості та відкритості.

Нагадаємо, що перевагами "розумної мережі" або "smart grid" є підвищення надійності та якості постачання електроенергії (покращення безвідмовності подачі електроенергії зі скороченням перебоїв в енергопостачанні, здатність елементів мережі полагоджуватись самостійно завдяки використанню сучасних методів моніторингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!