Росія і Україна домовилися створити робочу групу для вирішення "сирної проблеми"

Вівторок, 3 квітня 2012, 20:52

Росія і Україна домовилися про створення робочої групи, яка займатиметься вирішенням питань гармонізації технічних стандартів двох країн, зокрема, пов'язаних із виробництвом сиру.

Про це заявив глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко на прес-конференції в Києві у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Нам потрібно працювати на постійній основі. Не на рівні керівництва, а створити робочу групу, яка буде гармонізувати вимоги, підходи, адміністративні регламенти", - сказав Онищенко.

За його словами, ця робоча група також займатиметься врегулюванням "непорозумінь, які можуть виникнути" між двома країнами в майбутньому.

Реклама:

"Ті непорозуміння і непорозуміння, які можуть виникнути в процесі, ми теж будемо намагатися регулювати через цю робочу групу", - сказав він.

У свою чергу міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомив, що створена робоча група займеться завершенням інспектування українських сироробних заводів, до яких є претензії з боку Росспоживнагляду.

Він нагадав, що представники російської сторони продовжать інспектування двох українських підприємств, які пройшли документарну перевірку, наступного тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!