Уряд подав у Раду законопроект про прив`язку акзизів на нафтопродукти до світових цін

Вівторок, 24 квітня 2012, 15:37

Уряд подав на розгляд парламенту законопроект про введення плаваючої ставки акцизного збору з нафтопродуктів.

Відповідний законопроект № 10379 про внесення змін до Податкового кодексу зареєстровано у Верховній раді 23 квітня 2012 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Уряд пропонує поточні ставки акцизного податку прийняти в якості базових на період до кінця 2012 року.

При цьому до базової ставки кожну декаду буде додаватися, або відніматися (в залежності від середньої вартості нафти Brent на біржі ICE за попередню декаду) коригуюча сума, яка не може перевищувати 50% базової ставки.

Реклама:

Відповідно до законопроекту, при середній біржовій ціні нафти нижче 105 доларів за баррель, до базової ставки буде додаватися коригуюча сума, що розраховується, як різниця між 105 доларами і біржовою ціною (з урахуванням курсу "долар США-Євро" за відповідну декаду і кількості барелів у тонні - 7,62).

Тобто, в цьому випадку, акцизний податок буде збільшений.

При середній біржовій ціні нафти в межах 105 - 125 доларів за баррель коригування базової ставки проводитися не буде.

При середній біржовій ціні нафти вище 125 доларів за баррель, від базової ставки буде відніматися коригуюча сума, що розраховується, як різниця між 125 доларами і біржовою ціною (з урахуванням курсу "долар США-Євро" за відповідну декаду і кількості барелів у тонні - 7,62).

Тобто, в цьому випадку, акцизний податок буде знижений.

Згідно з документом, ставки акцизного податку на бензини авіаційні, паливо для реактивних двигунів та скраплений газ коригуванню не підлягають.

Центральний орган виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики в нафтогазовому комплексі, повинен публікувати значення корегуючої суми та середньої ціни одного бареля нафти Brent, що склалася на біржі ICE в попередній декаді, не пізніше 13:00 першого дня поточної декади.

Нагадаємо, раніше уряд схвалив рішення ввести плаваючу ставку акцизного збору з нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!