Рада дозволила реорганізувати "Нафтогаз" без приватизації

П'ятниця, 13 квітня 2012, 12:42

Верховна рада дозволила Кабінету міністрів реорганізовувати НАК "Нафтогаз України", заборонивши при цьому приватизацію "Нафтогазу" і компаній, які будуть створені в результаті його реорганізації.

За відповідний законопроект №9429-1 проголосували в другому читанні 242 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє агентство "Українські новини".

Автором законопроекту є депутат від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Юрій Кармазін.

Рада внесла зміни до статті 7 закону про трубопровідний транспорт, заборонивши приватизацію державних підприємств і дочірніх підприємств "Нафтогазу", які здійснюють діяльність із транспортування магістральними або розподільними трубопроводами, зберігання в підземних газосховищах, а також самого НАКу.

Реклама:

Рада визначила, що реорганізація цих підприємств буде здійснюватися за рішенням Кабміну.

Парламент також увів заборону на порушення справ про банкрутство державних підприємств, що здійснюють діяльність із транспортування магістральними і/або розподільними трубопроводами, зі зберігання в підземних газосховищах, а також безпосередньо щодо НАКу, дочірніх і заснованих ним підприємств.

Як відомо, 8 листопада 2011 року Кабмін законопроектом №9429 запропонував Раді дозволити реорганізацію "Нафтогазу", а 22 листопада депутат Кармазін запропонував парламенту альтернативним проектом закону №9429-1 дозволити провести реорганізацію НАКу із забороною його приватизації або створених у результаті його реорганізації компаній.

Реформування проводиться у зв'язку із приєднанням України до Енергетичного співтовариства й необхідністю адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу в галузі енергетики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: