Банки переживають за будівельний сектор

Середа, 7 березня 2012, 15:40

Європейські банки прогнозують різке скорочення кредитування і зростання числа дефолтів у всіх найбільших галузях європейської економіки.

Про це йдеться в повідомленні компанії Ernst & Young, передає агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Найбільші побоювання у банкірів викликає будівельний сектор: майже половина банків (46%) прогнозують збільшення числа дефолтів у цій галузі.

За будівельним сектором слідують автомобільний і транспортний, а також сектори комерційної нерухомості та послуг (зростання дефолтів тут очікують близько 38% банків).

Реклама:

Як наголошується в повідомленні Ernst & Young, найважливішими пріоритетами для самих фінустанов будуть питання скорочення загальних витрат і раціоналізації бізнес-процесів.

Крім того, банки сконцентруються на управлінні ризиками, впровадженні нових стандартів "Базель III" і урізуванні другорядних витрат.

Останніми у списку пріоритетів стоять офшоринг і розвиток нових ринків.

Крім того, більше половини банків, які взяли участь в опитуваннях Ernst & Young, очікують у найближчі півроку загострення необхідності консолідації.

Подібні очікування найбільш поширені в банківських колах Австрії та Іспанії.

Що ж стосується поточної діяльності, то лише польські банки висловили одностайне задоволення її результатами, і разом із банками Нідерландів найбільш оптимістичні в своєму прогнозі щодо розвитку банківського сектору в першій половині 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!