ОПЗ офіційно переключився на газ Фірташа

П'ятниця, 2 березня 2012, 11:58

ВАТ "Одеський припортовий завод" 24 лютого уклало угоду з Ostchem Holding Limited на постачання в 2012 році 1,86 млрд кубометрів газу на 79,98 млн доларів.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Ціна придбаного газу склала 430 доларів за тисячу кубометрів. Це на 53 доларів дешевше, ніж коштував газ від "Нафтогазу", який ОПЗ контрактував у січні.

Як відомо, на початку 2012 року Одеський припортовий завод уклав угоду з "Нафтогазом" на постачання 1,3 млрд кубометрів природного газу за 5,15 млрд гривень.

Реклама:

В 2011 році постачальником газу для ОПЗ булао Ostchem Holding Limited, однак з нового року компанія Дмитра Фірташа не змогла надати газ для одеського заводу і він переключився на "Нафтогаз".

За даними українських ЗМІ, Ostchem поновило постачання газу на українські підприємства Фірташа після владнання своїх стосунків з "Газпром", у німецької "дочки" якого і купує газ дешевше від того, що "Газпром" офіційно продає Україні.

Розрив вже укладеної угоди між ОПЗ і "Нафтогазом" не викликав спротиву державного постачальника, що джерела пояснили "вирішенням питання на урядовому рівні".

Торги щодо закупівлі газу ОПЗ у Ostchem були проведені за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", що пояснюється виникненням особливих соціальних чи економічних обставин.

У якості підтвердження наявності умов застосування процедури закупівлі завод надав Лист Южненської міської ради від 16.02.2012 р. № 02-33-134 щодо підтвердження можливості застосування процедури закупівлі природного газу у одного учасника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!