США можуть прив'язати торівлю з Росією до прав людини

Субота, 17 березня 2012, 10:54

Група впливових американських сенаторів попередила, що не підтримає скасування поправки Джексона-Веніка стосовно Росії, якщо не буде прийнятий так званий акт Магнітського.

Мова йде про представленому в Конгресі законопроекті, який отримав тут назву від імені загиблого в московському СІЗО юриста Сергія Магнітського, передає ИТАР-ТАСС.

У числі парламентарів - сенатори Бенджамін Кардін, Джозеф Ліберман, Роджер Вікер і Джон Маккейн. Останній відомий своєю войовничою риторикою і різкими висловлюваннями на адресу російського керівництва.

"Вкрай важливо не просто скасувати поправку Джексона-Веніка, а замінити її законопроектом, що належно реагує на проблеми в галузі прав людини, з якими стикається російський народ", -вказують автори звернення. І таким законопроектом, на думку законодавців, як раз і є "Акт Магнітського".

Реклама:

Адміністрація Обами виступає проти ув'язки питання про скасування поправки Джексона-Веніка і прийняття Конгресом законопроекту з прав людини в Росії.

У четвер в сенаті Конгресу США почалися дебати про повну й остаточну нормалізації торговельно-економічних відносин з Росією в світлі її майбутнього вступу до СОТ.

Для повної нормалізації торгових зв'язків з Росією Конгрес США повинен скасувати дискримінаційну поправку Джексона-Веніка - релікт "холодної війни", що пов'язала свого часу торгові питання зі свободою еміграції із СРСР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!