Азаров очікує "середній" урожай зерна і обіцяє вільний експорт

Понеділок, 12 березня 2012, 18:10

Україна в 2012 році збере "середній" урожай зерна, який дозволить прогодувати 45-мільйонне населення і забезпечити експортні поставки.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров, передає Reuters.

"Давайте не поширювати панічні чутки. Немає остаточної ясності, в якому стані знаходяться посіви озимих, не так вже все погано, як ви собі уявляєте", - сказав Азаров.

За його словами, частина постраждалих від негоди озимих будуть пересіяні, але країні вдасться уникнути "моторошно негативного врожаю" в 24 мільйони тонн, який Україна зібрала після вкрай несприятливої для озимих зими 2003 року.

Реклама:

"Ми отримаємо середній урожай, який дозволить нам наші проблеми вирішити. Питання про введення будь-яких квот зараз не стоїть і не стоятиме протягом маркетингового року", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, раніше аналітична компанія ПроАгро повідомила, що підвищила прогноз урожаю зерна в Україні в 2012 році до 45,7 мільйона тонн з раніше очікуваних 42,6 мільйона у зв'язку з переглядом прогнозу врожаю кукурудзи.

За оцінкою ПроАгро, в зв'язку з розширенням посівних площ під кукурудзою, урожай цієї зернової культури становитиме 21,3 мільйона тонн проти колишнього прогнозу в 17,7 мільйона.

ПроАгро очікує, що в 2012 році Україна також збере 14,3 мільйона тонн пшениці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: