Клерки Колеснікова за 4 дні в Берліні "прогуляли" 1,7 мільйона

Понеділок, 12 березня 2012, 11:10

Контрольоване віце-прем’єром Борисом Колесніковим Нацагентство з питань Євро-2012 витратило 1,7 млн гривень на оренду площі та організацію участі української делегації у виставці в Берліні.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Згідно із оприлюдненою інформацією, оренда виставкової площі коштувала 200 тис. гривень, організація участі – 1,5 млн гривень.

Що саме мається на увазі під послуги "з організації участі у міжнародній виставці", яка пройшла 7-11 березня в Берліні, в обґрунтуванні закупівлі не пояснюється.

Реклама:

Торги проведені за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника" через висновки, які зробило держпідприємство "Україна-Всесвіт" після прочитання листа від німецької компанії, яка опікується проведенням туристичної виставки в Берліні.

"Зі змісту листа від 10.02.2012 року від компанії MESSE Berlin/ITB Berlin, можна зробити висновки, що є можливість закупити послуги з організації міжнародної виставки ІТВ 2012 у місті Берлін у ТОВ "Експо Єдженсі", – ідеться в обґрунтуванні.

У документі пояснюється, що під час проведення виставки проводяться різноманітні семінари, зустрічі з експертами, круглі столи для преси та інші заходи.

"Серед сегментів туристичної індустрії, представлених на ITB 2012, - міжнародні федерації туризму, туроператори, національні і регіональні туристичні організації, готелі, страхові компанії. Відвідувачами виставки є різні категорії подорожуючих та представники бізнесу, пов’язаного з відпочинком та подорожами", – ідеться в обґрунтуванні.

Розцінки MESSE Berlin/ITB Berlin в обґрунтуванні не наведені.

Як відомо, ТОВ "Експо Єдженсі" засноване киянками Євгенією Охріменко та Оленою Яровенко. У відкритих джерелах є дані про Євгенію Охріменко – студентку Донецького інституту туристичного бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!