Єврокомісія задоволена рішенням грецького парламенту

Понеділок, 13 лютого 2012, 16:28

Єврокомісія привітала рішення грецького парламенту схвалити нові жорсткі заходи економії.

Єврокомісар Оллі Рен закликав грецьких чиновників "взяти на себе відповідальність" і повністю здійснити реформи, які вимагав ЄС перед загрозою кризи, передає "Реальна економіка" з посиланням на BBC-Business.

Фінансові ринки зросли після схвалення закону, що призвів до масових акцій протесту у Греції: в Афінах підпалили будівлі, поліція застосувала сльозогінний газ.

Греція намагається отримати 130 мільярдів євро від МВФ та ЄС, але кредитори наполяли, що Афіни реалізують реформи та здійснять заходи жорсткої економії, перш ніж отримають гроші.

Реклама:

У другій програмі скорочень грецький уряд пообіцяв це зробити.

Рен заявив, що ЄС підтримує грецький народ, додавши, що скорочення необхідні для забезпечення майбутнього економічного зростання.

"Грецька влада і політичні сили повинні зараз взяти повну відповідальність з другої програми і повністю реалізувати її, щоб повернути країну до сталого економічного зростання і створення робочих місць", сказав комісар.

ЄС став об'єктом незадоволення греків, яким реформи завдадуть труднощів. Десятки тисяч протестували проти обіцяних урядом заходів в Афінах у ніч на неділю.

Хоча більша частина демонстрантів протестували мирно, невеликі групи були вступали в сутички з поліцією, завдавши величезного збитку місту через підпали банків, кінотеатрів та кафе - загалом підпалили 45 будівель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!