"Газпром" чекає пропозицій від Китаю

Середа, 1 лютого 2012, 18:26

"Газпром" "найближчим часом" чекає "оновлених" пропозицій від Китаю щодо ціни на газ з Росії і не збільшує частку споту в контрактах з європейськими споживачами.

Про це заявили представники газового концерну, передає Reuters.

"Ми переконані, що в Китаї в середньостроковій і довгостроковій перспективі, ймовірно, будуть потрібні істотні обсяги російського газу. Більшість комерційних умов погоджено, ми чекаємо оновлених пропозицій від китайських партнерів, які, за нашими оцінками, нами будуть отримані найближчим часом", - сказав глава департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Газпрому" Павло Одеров.

"Газпром", чиї відносини з клієнтами в основному будуються на основі довгострокових контрактів, весь 2011 рік вельми неохоче поступався пропозиціям європейських компаній про перехід на спотові ціни.

Реклама:

В кінці року концерн визнав, що пропозицію споту доведеться розширити, але 1 лютого заявив, що поки зміни мізерні.

"Можу вас запевнити, що ніякої істотної зміни частки спотового компонента в наших контрактах не відбудеться з тієї простої причини, що ті переговори, які зараз завершені, .. не були пов'язані зі збільшенням частки спотових компонентів. Ми знайшли інші шляхи", - сказав начальник управління структурування контрактів та ціноутворення "Газпром експорту" Сергій Комлєв.

У середині січня джерело, близьке до переговорів між російським газовим гігантом і Sinergie Italiane сказало, що "Газпром" істотно знизив ціну поставок природного газу для італійської компанії, після чого "Газпром" повідомив "про певні коригування" ціни російського газу для п'яти великих європейських покупців, серед яких, крім Sinergie Italiane, назвав німецький Wingas, французьку GDF Suez, словацьку SPP і австрійський Econgas.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!