Комісія розблокувала реєстри підприємств, що входять до "Київміськбуду"

Понеділок, 30 січня 2012, 14:55

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) України відновила внесення змін до реєстрів власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів 31-го підприємства, що входить в АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд".

Про це йдеться у відповідному рішенні комісії, ухваленому 26 січня для виконання рішення Господарського суду Києва, передає "Інтерфакс-Україна".  

Згідно з повідомленням, мова йде про цінні папери ВАТ "АТП-1", ВАТ "Деревообробний комбінат № 3", ВАТ "ДБК "Відрадний", ВАТ "Жуляни", ВАТ "Завод залізобетонних виробів № 1", ВАТ "Кіевбуддеталькомплект", ВАТ "Асфальтобетонний завод", ВАТ "Міськбудтранс", ВАТ "Автотранспортне підприємство № 2", ВАТ "Трест Київміськбуд-3", ВАТ "Трест Міськбуд-4", ВАТ "Трест Київпідземшляхбуд-2", ВАТ "Трест Київспецбуд", ВАТ "Київелектромонтаж", ВАТ "Будмеханізація", ВАТ "Домобудівний комбінат № 3", ВАТ "Трест Київміськбуд-6", ВАТ "Управління спеціальних машин", ВАТ "ПТІ "Кіеворгбуд".

Нагадаємо, ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в її статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.

Реклама:

В "Київміськбуд" входять 40 ВАТ, в яких холдинг володіє акціями, шість дочірніх підприємств і 51 підприємство на правах асоційованих членів.

Влітку 2010 року стало відомо про продаж містом в 2009 році своєї частки в ХК "Київміськбуд" (80%) на аукціоні через Українську універсальну товарну біржу, де покупцем виступила фінансова компанія "Новий регіон".

При цьому торговець потім перепродав ці акції офшорним компаніям.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу і оскаржила угоду з продажу комунального пакету акцій у ГК.

Господарський суд Києва визнав право власності на 80% акцій у ХК "Київміськбуд" за територіальною громадою Києва.

Пізніше Вищий госпсуд України також підтвердив право власності територіальної громади Києва на 80% акцій статутного фонду АТ ХК "Київміськбуд" вартістю більше 114 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!