В Україні – більше мільйона підприємців-"спрощенців"

П'ятниця, 27 січня 2012, 15:37

За підсумками перереєстрації підприємців спрощену модель оподаткування обрали 1,089 млн осіб.

Про це заявив голова Державної податкової служби Олександр Клименко у ході колегії відомства, повідомляє DT.UA.

За його словами, порівняно з минулим роком кількість фізичних осіб-підприємців "залишилася стабільною, і навіть дещо зросла" (у 2011 році в Україні за даними ДПС нараховувалося близько 1 млн представників малого бізнесу).

В останній день подання заяв про застосування спрощеної системи оподаткування до податкових інспекцій завітали 50 тис. платників.

Реклама:

"25 січня ми слідкували за ситуацією як в режимі он-лайн-моніторингу, так і здійснювали виїзні контролі, спілкувалися із підприємцями. Аналіз цього масиву інформації дозволяє нам впевнено казати, що процес перереєстрації "прощенців" завершений успішно", - сказав голова ДПСУ.

Зокрема, переважна більшість - майже 60% - підприємців (643,6 тис. осіб) при реєстрації за новими правилами обрали другу категорію, яка передбачає ведення малого бізнесу з обсягом доходу до 1 млн гривень на рік та дозволяє наймати до 10 працівників.

Перша група нараховує 256 тис. "спрощенців". Ці підприємці займатимуться роздрібним продажем товарів на ринках та побутовим обслуговуванням населення, і зароблятимуть на цьому до 150 тис. гривень щорічно.

Понад 189 тис. платників, які матимуть обсяг доходу не більше 3 млн гривень та надаватимуть до 20 робочих місць, працюватимуть у третій групі.

На загальній системі оподаткування здійснюватимуть свою діяльність 1,3 млн фізичних осіб-підприємців (в тому числі і деякі з тих, хто раніше користувався спрощеною системою оподаткування).

"Тепер ми чекаємо від бізнесу адекватних кроків назустріч – сумлінного ставлення до процедури сплати податків", - наголосив Клименко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!