Операцiя "Євро-2012" на українських кордонах розпочнеться 3 червня

П'ятниця, 20 січня 2012, 14:28

Спiльна з польськими прикордонниками та експертами країн Європейського союзу операцiя "Євро-2012" розпочнеться 3 червня на українських кордонах.

Про це йдеться у повідомленні  Державної прикордонної служби, передає "Інтерфакс-Україна".

"Питання проведення операцiї "Євро-2012" обговорювали у Варшавi в Європейському агентствi "Фронтекс" на першiй запланованiй зустрiчi за участю української та польської сторiн. Спiльна операцiя поширюватиметься на сухопутнi та авiацiйнi пункти пропуску", - сказано в повідомленні.  

Представники польської прикордонної заявили про готовнiсть здiйснювати спiльний контроль разом iз українськими колегами на територiї Польщi.

Реклама:

За їхньою iнформацiєю, видiлення окремих смуг "єврокоридорiв" забезпечить перебування транспортного засобу у черзi максимум 30 хвилин.  

Агентство "Фронтекс" презентувало концепцiю проведення спiльної операцiї пiд час Євро-2012.

Суть спiльної операцiї - посилення безпеки прикордонного контролю пiд час чемпiонату Європи з футболу з використанням додаткових сил i засобiв для забезпечення швидкого i комфортного обслуговування пасажирiв i транспортних засобiв.

"Концепцiя операцiї полягає у посиленнi контролю в певних пунктах пропуску на українсько-польському кордонi та постiйному обмiнi iнформацiєю. Останнє стане можливим завдяки спiвпрацi експертiв-спостерiгачiв прикордонних вiдомств держав ЄС, України та Польщi, а також  Мiжнародного координацiйного центру, який працюватиме в Варшавi", - наголошують у повiдомленнi.

Українська прикордонна служба надасть пропозицiї щодо плану операцiй iз направлення своїх офiцерiв до пунктiв пропуску в ЄС i прийому експертiв ЄС в Українi до кiнця сiчня.

Остаточне затвердження плану спiльної операцiї "Євро-2012" вiдбудеться у травнi 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!