Мати Арбузова каже, що банк сина Януковича був успішний ще за “помаранчевих”

Четвер, 19 січня 2012, 11:14

Всеукраїнський Банк Розвитку, на 100% підконтрольний старшому синові глави держави і президенту корпорації МАКО Олександру Януковичу, був створений у період перебування президента Віктора Януковича в опозиції завдяки успішним проектам у будівельному бізнесі.

Про це заявила голова правління банку Валентина Арбузова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Можна вигадувати різні версії, але краще провести прості паралелі. Власник банку веде будівельний бізнес. Його корпорація - МАКО - отримала солідний прибуток від реалізації двох великих проектів - бізнес-центрів Північний і Столичний", - сказала вона в інтерв'ю газеті 2000, опублікованому у четвер .

Арбузова додала, що рішення про створення ВБР було прийняте ще у 2007 році, проте через численні перешкоди тодішньої влади банк був зареєстрований лише у квітні 2009 року.

Реклама:

"Становлення банку припало на період "помаранчевої влади". Але звісно, багато засобів масової інформації звернули увагу на наші успіхи лише тоді, коли з'явився інтерес до прізвища власника банку", - підкреслила голова правління.

"Сьогодні є багато тих, хто хотів би придумати іншу історію грошей, вкладених власником у свій банк, але все це - вигадки і чиста політика", - додала Арбузова.

"Те, що цікаві рахують прибутки банку і його акціонера, я сприймаю цілком спокійно. Скажу більше: багатьох політиків дуже засмучує той факт, що доходи Олександра Вікторовича легальні, а більша їх частина отримана за "помаранчевої влади"", - зазначила вона.

Як повідомлялося, у 2011 році ВБР виграв державні тендери на кредитування ПрАТ "Львівський локомотиворемонтний завод" (10 млн грн, під 14% річних), КП "Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" (4 млн грн під 16,3%) та ДТГО "Південно-Західна залізниця" (40 млн грн під 15,2%).

Видання "Forbes-Україна" раніше писало, що банк Олександра Януковича – "Всеукраїнський банк розвитку" (голова правління – Валентина Арбузова, мати голови Нацбанку) – за три квартали наростив активи на 136%, а прибуток в 20 разів у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року.

При цьому Олесандр Янукович за рік втричі збільшив статутний капітал банку, вливши в нього 200 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!