Каськів замовив дослідження за півмільйона

Четвер, 29 грудня 2011, 13:48

Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами, очолюване Владиславом Каськівим, 19 грудня уклало угоду з ТОВ "Агенція "Вірна лінія" на проведення комплексної оцінки стану інвестиційного клімату регіонів України.

Вимірювання інвестиційної привабливості регіонів коштуватиме 587 тис гривень, повідомляється у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Угода передбачає аналіз офіційних статистичних даних, офіційної документації новин, аналітики, та іншої інформації, опублікованої протягом п’яти попередніх років, а також проведення соціологічного опитування.

Потрібно методом особистого інтерв’ю опитати 600 представників малого, середнього та великого бізнесу в кожному регіоні України та провести глибинні інтерв’ю з 81 експертом (по три в кожному регіоні).

Реклама:

В тендерній документації прописано, що списки експертів і підприємців разом з їх контактами та "листами підтримки" і офіційною статистикою для аналізу надає Держагентство.

Контент-аналіз статистичних даних має визначити адміністративно-політичні умови розвитку бізнесу та інвестування, інвестиційний потенціал, привабливість та ризики регіонів.

Соціологічне опитування має визначити інвестиційні настрої, очікування і побоювання підприємництва загалом по країні та в окремих регіонах.

Зокрема підприємці та експерти мають дати оцінку інвестиційної політики центральної та місцевої влади, з’ясувати інвестиційні очікування і побоювання загалом по країні та в окремих регіонах. (повністю технічне завдання тут).

Експерт "Наших Грошей" з соціологічного середовища завважив, що собівартість такого дослідження становить до 70 тис гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: