Депутати ухвалили закон про продовольчу безпеку

Четвер, 22 грудня 2011, 13:03

Верховна рада прийняла в другому читанні і в цілому закон №8370-1 "Про продовольчу безпеку України".

За нову редакцію закону в четвер проголосували 270 депутатських карток, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Дія закону поширюється на галузі, які забезпечують виробництво продукції сільського та рибного господарства, її заготівлю, зберігання, переробку та реалізацію, аграрну науку, вирішення продовольчих і соціальних проблем.

Згідно з документом, граничним значенням індикатора достатності запасів зерна в держресурсу, який визначається як співвідношення між обсягами продзерна до держпродрезерву та обсягами внутрішнього споживання населенням хліба і хлібопродуктів в перерахунку на зерно, вважається його сімнадцятивідсотковий рівень, який відповідає 60 дням споживання.

Реклама:

Граничним значенням індикатора економічної доступності продуктів, який визначається як частка сукупних витрат на харчування у загальному підсумку сукупних витрат домогосподарств вважається його п'ятидесятивідсотковий рівень.

Граничним значенням індикатора продовольчої незалежності за окремими продуктами, який визначається як співвідношення між обсягом імпорту окремого продукту в натуральному вираженні і місткістю його внутрішнього ринку, вважається його двадцятивідсотковий рівень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: