Нацбанк наростив частку золота у резервах

Четвер, 22 грудня 2011, 09:38 -

У листопаді 2011 року у порівнянні з початком року у структурі міжнародних резервів Національного банку України скоротилася частка коштів, розміщених на депозитах і поточних рахунках в іноземних банках, і зросла частка золота.

Про це ідеться у щомісячному звіті НБУ.

За даними Нацбанку, станом на кінець листопада 2011 року найбільшу частку у золотовалютних резервах, як і раніше, займають вкладення в цінні папери - 55,4%.

У порівнянні з початком 2011 року цей показник збільшився на 0,4 п.п.

Реклама:

Другою за обсягом складовою офіційних резервів є депозити та поточні рахунки в іноземних банках - їх частка становить 39,8%, скоротившись на 1,5% з початку року.

Третє місце - за інвестиціями в золото. Їх частка до кінця листопада досягла 4,8%, збільшившись із початку року на 1,2%.

Разом ці три складові становлять 99,94% золотовалютних резервів Нацбанку.

Як повідомлялося, за підсумками листопада золотовалютні резерви НБУ знизилися на 1,75 млрд доларів, або на 5,4%, і на початок грудня становили 32,4 млрд доларів.

На початку грудня Нацбанк провів конкурс, на якому відібрав юристів для визначення країни, в якій можна буде спокійно розмістити міжнародні резерви України.

Тендер на проведення юридичної експертизи виграла фірма "Спенсер і Кауфман", за свої послуги вона отримає від НБУ 1,5 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: