Ціна на російський газ може бути 224 долара - уповноважений Кабміну

Середа, 14 грудня 2011, 14:05

Ціна на російський газ для України у разі успішного завершення переговорів з Росією може становити близько 224 долара за тисячу кубометрів.

Про це повідомив уповноважений Кабміну зі співпраці з РФ, країнами СНД і ЄврАзЕС Валерій Мунтіян, передають "Риа новости".

На питання, чи правда, що обговорюється ціна на газ на рівні 210-230 доларів за тисячу кубометрів, він сказав: "224 десь буде".

"Але нам треба навіть менше - у нас точка збитковості ("Нафтогазу ") 205 доларів, тому треба, щоб було нижче", - зазначив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха.

Реклама:

Ціна російського газу для України в першому кварталі 2012 року, якщо Київ і Москва не досягнуть компромісу щодо перегляду газових контрактів, може скласти 456 доларів за тисячу кубометрів, заявив раніше перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.

Між тим, якщо раніше сторони з різним ступенем впевненості заявляли, що цілком реально вийти на підписання документів до кінця 2011 року, то на поточному тижні глава "Газпрому" Олексій Міллер сказав, що "новорічних подарунків не буде", не зміг дати прогноз по термінах і прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!