Близнюк бачить рентабельне ЖКГ лише через 4 роки

Понеділок, 12 грудня 2011, 12:07

Тарифи на житлово-комунальні послуги зможуть досягти економічно обгрунтованого рівня не раніше, ніж через чотири роки.

Крім того, для цього повинен бути істотно підвищений рівень доходів громадян.

Про це сказав міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає "Лігабізнесінформ".

"Рівень доходів наших співгромадян не дозволяє в один момент підняти тарифи до економічно обґрунтованого рівня. За нашими розрахунками, на це необхідно, як мінімум, три-чотири роки. За цей період ми повинні добитися зростання рівня доходів населення, вирішити питання технічного переозброєння галузі та поступово вийти на рентабельну роботу комунальних підприємств", - сказав Близнюк.

Реклама:

За його словами, світовий досвід показує, що ключову роль у цих процесах має відіграти публічно-приватне партнерство.

Нові технології потрібно реалізовувати за новим управлінським принципам. Публічно-приватне партнерство дозволить впровадити сучасні принципи управління сферою життєзабезпечення.

"Обережне ставлення до участі в публічно-приватне партнерство в нашій країні з боку серйозних приватних операторів пов'язано з недосконалістю нормативної бази, традиційно негативним ставленням суспільства до присутності приватного сектора в інфраструктурі, а також бюрократичними складнощами в реалізації проектів, що часто призводить до корупції і відштовхує операторів світового рівня ", - зазначив Близнюк.

На його переконання, суспільству необхідні позитивні приклади сучасного управління сектором ЖКГ, які дозволять уникнути негативних стереотипів минулого і орієнтуватися на майбутнє.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!