"Нафтогаз" звільнять від податків при імпорті нафти - ЗМІ

Четвер, 1 грудня 2011, 15:26

2 грудня влада обговорить законопроект, який передбачає звільнення НАК "Нафтогаз України" від податків на імпорт нафти.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на джерело в Кабміні.

За словами співрозмовник агентства, о 15:00 у п'ятницю прем’єр Микола Азаров проведе міжвідомче засідання з питання доопрацювання законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу".

"Станом на ранок 1 грудня ми не маємо на руках доопрацьований Міненерго документ, тому як піде обговорення – невідомо", - повідомив співрозмовник.

Реклама:

За його словами, 16 листопада Кабмін доручив доопрацювати законопроект Міністерства енергетики та вугільної промисловості з урахуванням зауважень Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку та торгівлі й Антимонопольного комітету, але за 2 тижні відповідні документи не надійшли.

За інформацією джерела, законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу" передбачає звільнення від податків всієї нафти, імпортованої "Нафтогазом".

Також Міненерго також пропонує звільнити від оподатковування і операції з реалізації нафтопродуктів, зроблених із нафти, імпортованих "Нафтогазом".

Асоціація операторів ринку нафтопродуктів вважає, що ініціатива Міненерго призведе до дестабілізації ринку нафтопродуктів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: