Влада давить молочну галузь

Четвер, 1 грудня 2011, 14:40

21% керівників підприємств вважають, що державна політика спрямована на скорочення виробництва молока і згортання молочної галузі, а ще 55% - впевнені у відсутності будь-якої цілеспрямованої державної політики в цьому питанні.

Про це заявив директор центру "соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук, пишуть "Комментарии".

Також за даними соціологів близько 87% опитаних керівників підприємств-виробників молочної продукції хотіли б повернутися до колишньої системи держпідтримки, коли дотації виплачувалися на літр зданого на переробку молока, а 81% - відповіли, що їх не влаштовує ситуація, що склалася протягом року з виплатою держдотацій.

За даними центру, 91% опитаних відповіли, що їхні підприємства не отримували в цьому році державних дотацій за виробництво молока, а 29% повідомили, що навіть "не чули" про впровадження в цьому році нової системи дотацій виробникам молока, а саме, про субсидування будівництва ферм і комбікормових заводів, 50% чули, але "не можуть сказати нічого певного", і всього 19% добре поінформовані про неї.

Реклама:

Нагадаємо, 15 листопада ВР проголосувала за внесення до порядку денного законопроекту про повернення до колишньої системи виплати держдотацій виробникам молока, при цьому Партія Регіонів не підтримала цю ініціативу.

Експерти вважають проходження даного законопроекту проблематичним.

Так зокрема, незалежний експерт Ігор Хсів заявив, що Партія Регіонів не зацікавлена ​​в його прийнятті, так як діюча система дозволяє її представникам розкрадати кошти, призначені для молочників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: