Матері-одиначки можуть позбутися держдопомоги

Четвер, 1 грудня 2011, 10:36

З 1 грудня на всю країну буде поширений експеримент з непрямої оцінки доходів громадян, що претендують на соціальну допомогу.

Про це передає Gazeta.ua слова віце-прем'єра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

Як повідомляло видання ще на початку листопада, перевіряти будуть матерів-одиначок, які претендують на соціальну допомогу.

Зокрема інспектори управлінь праці та соціального захисту будуть опитувати сусідів про доходи матерів-одиначок.

Реклама:

Видання констатувало, що соціальну допомогу не призначать тим жінкам, які мають кондиціонер, сучасний велосипед, скутер, посудомийну машину, а також тим, хто робить ремонт з використанням дорогих будівельних матеріалів.

Також інспектори будуть цікавитися наявністю співмешканців і квартирантів, породистих тварин і отриманням грошових переказів з-за кордону.

Разом з тим напередодні стало відомо, що уряд пропонує обмежити право одиноких матерів на отримання допомоги на дитину у випадку, якщо сукупний дохід сім'ї перевищує величину, що розраховується як сума відповідних прожиткових мінімумів для кожної дитини і середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки, що склалася в Україні в місяці, що передує періоду, за який обчислюється сукупний дохід.

Так, текст відповідного законопроекту № 9516 від 29 листопада 2011 року розміщений на офіційному сайті парламенту.

Цим документом уряд також пропонує внести зміни до закону про державну допомогу сім'ям з дітьми і передбачити надання допомоги з вагітності та пологів незастрахованим особам, які не беруть участі на добровільній основі в обов'язковому соціальному страхуванні у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, збільшивши її до прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Нагадаємо, стаття 22 Конституції України забороняє звуження прав громадян, у тому числі соціальних: Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.

При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу наявних прав і свобод.

Korrespondent.net

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: