Україна збирається передати Іраку другу партію броньовиків у грудні

Середа, 30 листопада 2011, 16:14

ДП "Завод ім. Малишева" і КП ХКБМ ім.Морозова планують відвантаження 32-х БТР-4 для Іраку в рамках контракту в грудні 2011 року.

Про це повідомив в.о. гендиректора "Заводу ім.Малишева" Микола Бєлов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Перша партія 26 штук (БТР-4, відвантажена іракській стороні в квітні цього року) була дослідна, її повністю виготовляло на своїх площах КП ХКБМ ім.Морозова.

Для нас, для заводу, - це буде перша партія серійної зборки, вона складається з 18 БТР: 14 лінійних і 4 командирських. Ще 14 машин спеціального призначення на базі БТР робить КП ХКБМ ім.Морозова", - сказав Бєлов журналістам у середу.

Реклама:

За його словами, інспекція замовника очікується в Харкові 26 грудня.

Як повідомлялося, 2009 року дочірнє підприємство держкомпанії "Укрспецекспорт" - держпідприємство "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" уклала контракт з Іраком на суму понад 550 млн доларів, який, як передбачається, має стати одним із серії угод, що готуються у сфері ВТС між Україною та Іраком.

Контракт передбачає постачання протягом 3-3,5 років більше 400 одиниць бронетехніки, зокрема БТР-4, 6 легких транспортних літаків Ан-32, а також проведення послуг з ремонту авіаційної техніки.

У числі основних виконавців контракту виступають Харківське конструкторське бюро машинобудування ім.Морозова (ХКБМ), Харківське конструкторське бюро двигунобудування (ХКБД), держпідприємство "Завод ім. Малишева" (Харків), які входять до складу держконцерну "Укроборонпром", а також ДП "Антонов "(Київ).

Перша партія бронетехніки в складі 26-ти машин БТР-4, 2-х машин технічного обслуговування і ремонту, 2-х тренажерів для підготовки екіпажів бронетранспортерів відвантажена іракському замовнику 20 квітня. За даними української сторони, 29 травня бронетехніка прибула в іракський порт Ум-КАССР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!