ДКЦПФР і Мінфін розробили методику визначення інвестприбутків

Четвер, 24 листопада 2011, 12:02

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку спільно із Міністерством фінансів розробили Методику визначення інвестиційного прибутку професійним торговцем цінними паперами при виконанні функцій податкового агента.

Рішення про затвердження Методики було прийняте на останньому засіданні ДКЦПФР, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Тема оподаткування операцій із цінними паперами є зараз дуже актуальною. Ми не могли стояти осторонь цього питання і підготували цей документ на виконання вимог закону" Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу", - зазначив директор департаменту методології регулювання ринку цінних паперів ДКЦПФР Олексій Тарасенко.

Що стосується змісту документа, то він, по-перше, стосується загальних положень про порядок визначення бази оподаткування доходу у формі інвестиційного прибутку за операціями з інвестиційними активами, по-друге, особливостей визначення інвестиційного прибутку від операцій з цінними паперами, по-третє, особливостей визначення такого прибутку від операцій з деривативами.

Реклама:

Крім того, документ покликаний спростити розрахунок і подачу торговцем звітності про такі операції своїх клієнтів.

За словами Тарасенка, прийняття цього нормативно-правового акта сприятиме методичному врегулюванню питання порядку оподаткування інвестиційного прибутку професійним учасником ринку - торговцем цінними паперами, включаючи банк, який здійснює операції із цінними паперами та іншими цінними паперами, при виконанні ним функцій податкового агента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!