Азаров просить Раду зачекати з бюджетом до нової ціни на газ

Понеділок, 14 листопада 2011, 12:08

Кабмін просить Верховну раду відкласти розгляд проекту держбюджету на 2012 рік до завершення переговорів з Російською Федерацією про ціну імпортного газу.

Про це повідомив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, виступаючи на засіданні погоджувальної ради.

Як передає "Лігабізнесінформ", фракція Партії регіонів схиляється до того, що проект закону про державну програму економічного і соціального розвитку України на 2012 рік N9159 необхідно розглядати в комплексі з проектом закону про держбюджет.

"Враховуючи те, що уряд звернувся до нас з проханням поки не розглядати питання про державний бюджет до вирішення питання підписання або погодження з Російською Федерацією остаточної ціни на газ, логічно було б, щоб, виходячи з цього документа, ми розглянули ... програму соціально-економічного розвитку, а потім вже державний бюджет", - сказав він.

Реклама:

У проекті порядку денного на нинішній пленарний тиждень програма соціально-економічного розвитку заплановано на четвер. Проекту закону про держбюджет на порядку денному немає.

Нагадаємо, раніше очікувалося, що у вівторок Кабінет міністрів передасть до Верховної ради підготовлений до другого читання проект державного бюджету на 2012 рік з урахуванням нової ціни на газ.

"Зараз у нас певна затримка з поверненням держбюджету з Кабміну до Верховної ради. Хоча Кабмін повинен був зробити це 3 листопада. Причина поважна, причина об'єктивна, причина полягає в тому, що не завершені переговори з РФ щодо ціни на газ для України", - сказав голова Верховної ради Володимир Литвин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!