Клюєв доручив вивчити європейські пропозиції щодо відшкодування ПДВ

П'ятниця, 11 листопада 2011, 13:13

Перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв доручив міністерствам і відомствам пропрацювати пропозиції Європейської бізнес асоціації (EBA) щодо оподаткування і митного контролю.

Про це повідомила прес-служба першого віце-прем'єра.

За словами Клюєва, зокрема, відомствам доручено вивчити пропозиції щодо внесення змін у критерії для автоматичного відшкодування ПДВ, а також заходи з недопущення затягування органами податкової служби проведення перевірок для такого відшкодування.

Також європейські інвестори пропонують посилити відповідальність митних служб за відмову в розмитненні вантажів, зокрема, використовуючи такі "дивні" пояснення, як перевиконання плану зборів і платежів за попередній місяць.

Реклама:

Перший віце-прем'єр також відзначив, що експерти EBA пропонують створити систему інформування власників вантажів про терміни і причини перевірок з боку Служби безпеки України.

За словами КЛЮЄВА, частина пропозицій EBA стосується фармацевтичного ринку, захисту інтелектуальної власності в агрохімічному секторі, вдосконалення процедури відбору компаній-експортерів молочної продукції для інспекцій з боку Державної ветеринарної і фітосанітарної служби.

Також ідеться про вирішення питання відсутності в Україні незалежних референтних лабораторій, регулювання маркування харчових продуктів про зміст ГМО і вирішення проблем із застосування національного знаку відповідності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!