З вільної торгівлі в СНД виключили цукор, спирт та горілку

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 10:18

Вісім країн СНД, які підписали 18 жовтня в Санкт-Петербурзі договір про зону вільної торгівлі, будуть торгувати без сплати експортних та імпортних мит.

Про це повідомляє Російський продуктовий портал. Ще три країни на пострадянському просторі розглядають можливість підписання документа, передає "Дело".

Договір про зону вільної торгівлі країн СНД передбачає скасування імпортних та експортних мит на ряд товарів, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін після засідання ради глав урядів країн СНД.

Умови створення нової зони максимально наближені до норм Світової організації торгівлі, куди прагне вступити Росія.

Реклама:

Країни, що підписали угоди, повинні будуть скасувати не тільки імпортні мита, а й квоти.

Договір, який почне діяти з 1 січня 2012 року, підписали вісім країн СНД: Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан і Україна. Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан вивчать можливість приєднання до нього до кінця 2011 року.

Угода повинна замінити цілий ряд багатосторонніх і близько 100 двосторонніх документів, що регламентують сьогодні режим вільної торгівлі в СНД.

Правда, перелік вилучень (тобто тих груп товарів, на які і в рамках ЗВТ зберігаються експортні та імпортні мита, а також обмежуються обсяги поставки продукції) поки збережеться. Зокрема в Росії поки залишаться імпортні мита на спирт, горілку і цукор. Вони будуть ліквідовані пізніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!