Янукович поставив крапку на валютному кредитуванні

Четвер, 13 жовтня 2011, 18:40

Президент Віктор Янукович схвалив заборону надання споживчих кредитів в іноземній валюті на території Україні.

Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на прес-службу глави держави.

Янукович підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання правових відносин між кредиторами і споживачами фінансових послуг", який також передбачає удосконалення процедури банкрутства з метою посилення гарантій та інтересів кредиторів.

Документ також передбачає усунення колізії між нормами закону про заставу, який передбачає стягнення заставного майна на основі виконавчого напису нотаріуса, і закону про забезпечення вимог кредиторів, норми якого не вказують на виконавчий напис нотаріуса як підставу для звернення про стягнення рухомого майна боржника.

Реклама:

Крім того, положення документа передбачають, що особі, яка виселяється за необслуговування кредиту на житло, надається постійне жиле приміщення, вказане у рішенні суду.

Також передбачається, що позичальник не зобов'язаний сплачувати кредитору додаткові комісії та збори, які не були зазначені в договорі, а також що кредитор не має права відмовити позичальникові у прийнятті платежу при достроковому погашенні кредиту і не може встановлювати будь-яку плату за це.

Дія цього закону буде поширюватися лише на нові договори, які були укладені після вступу закону в силу.

Як повідомлялося, 22 вересня 2011 року Верховна рада заборонила надання споживчих кредитів іноземній валюті на території України з урахуванням пропозицій президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!