В Росії кажуть, що зниження цін на газ підриває здоров'я населення

Середа, 21 вересня 2011, 12:23

Віце-спікер Держдуми РФ Валерій Язєв каже, що зниження ціни на газ для України суперечить інтересам Росії

"Я переконаний, що ми маємо обстоювати свої інтереси і свою позицію, і можемо скрізь довести, що вона розумна і обґрунтована, справедлива, в першу чергу для російського народу", заявив віце-спікер.

"Йти на поступки у ціні - означає недоодержувати прибуток "Газпрому" і, як результат, податки до прибутковою частини бюджету", - сказав Язєв.

Він наголосив, що це загрожує зобов`язанням держави к питаннях охорони здоров`я, освіти, культури і оборони, які має державу перед росіянами, повідомляє UA-Energy з посиланням на УНІАН.

Язєв вважає, що проблем в енергетичній сфері з Україною немає.

"Є небажання України платити справедливу ціну за газ. Ми вважаємо, що у нас довгостроковий контракт до 2019 року і його потрібно виконувати і за формулою ціни, і за мінімально відібраними об`ємами", - сказав він.

За його словами, Україну це не влаштовує через складну економічну ситуацію в країні.

"Ми нижчі ціни, відступаючи у чомусь від економічної обґрунтованості, даємо тільки тим державам, які інтегровані з нами у митному союзі. Ми пропонуємо варіант інтеграції наших газових компаній або входження до наших інтеграційних угрупувань. Україна має відповідати - м`яч на її боці", - підкреслив представник російської Держдуми.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!