Янукович наказав Азарову дописати "біблію"

Понеділок, 12 вересня 2011, 18:39 -

Президент Віктор Янукович доручив прем'єру Миколі Азарову розробити законопроекти про внесення змін до Податкового кодексу.

Відповідне доручення опубліковане на офіційному сайті президента.

"З метою запобігання необґрунтованим втратам бюджету, забезпечення додержання прав та законних інтересів суб'єктів господарювання під час застосування окремих положень Податкового кодексу і деяких інших законодавчих актів", - зазначає прес-служба президента.

Відповідно до документу, уряд у мiсячний термiн зобов'язаний внести до парламенту поправки про скасування права податкiвцiв вимагати вiд платникiв податкiв пояснення з питань, що виникають пiд час перевiрок i стосуються реалiзацiї повноважень органiв державної податкової служби.

Реклама:

Янукович також доручив прописати, що податкiвцi зобов'язанi пред'являти платнику податкiв перед проведенням виїзної документальної чи фактичної перевiрки документи.

Із метою запобiгання необгрунтованим втратам бюджету президент вимагає впорядкувати пiльги, встановленi Податковим кодексом.

Окрім цього, Кабмін зобов'язаний розробити поправки до Податкового кодексу, якi передбачатимуть у 2012 роцi адаптацiйний перiод для суб'єктiв господарювання, якi працюють iз касовими апаратами. Зазначається, що це стосується саме надання iнформацiї до органiв державної податкової служби.

Прем'єру також доручено внести поправки, що передбачають використання податку на прибуток пiдприємств як iнструменту прямого оподаткування для стимулювання iнвестицiйної діяльності.

В дорученні наголошується, що це дасть можливість платнику податку одноразово скористатися правом на зменшення бази оподаткування за одними й тими самими iнвестицiйними витратами.

Азаров має розробити законопроекти і у місячний строк внести їх на розгляд до Верховної Ради.

Як відомо, Податковий кодекс був прийнятий Верховною Радою 2 грудня, з урахуванням пропозицій президента.

4 вересня 2011 року Верховна Рада схвалила в цілому пакет поправок до Податкового кодексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: