"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ прогнозує позитивне сальдо платіжного балансу в 2012 році

Понеділок, 12 вересня 2011, 12:57

НБУ прогнозує позитивне сальдо платіжного балансу у 2012 році на рівні 761 мільйон доларів.

Як передає DT.UA, про це повідомив керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький під час засідання "круглого столу "на тему "Держборг і платіжний баланс: наскільки серйозні загрози для фінансової стабільності без допомоги МВФ?".

"Подальший наш прогноз щодо платіжного балансу на наступний, 2012 рік, - це позитивне сальдо в розмірі 761 мільйон доларів", - сказав він.

За словами Литвицького, все буде залежати від припливу/відтоку на поточному і фінансовому рахунку.

Реклама:

Зокрема, чи вдасться впоратися із проблемою імпорту і які будуть перспективи вітчизняного експорту залежить від того, як НБУ буде керувати відповідними потоками.

При цьому за словами директора департаменту фінансової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Сергія Чекашкіна, імпорт зростає більшими темпами, ніж експорт, і за прогнозами та ж тенденція збережеться і в 2012 році.

Окрім того, підкреслює Литвицький, також багато в чому все залежатиме, чи вдасться втілити в життя "газові амбіції", а саме вдасться скоротити споживання російського газу навіть не на 30%, а хоча б на 25%.

Раніше голова НБУ Сергій Арбузов повідомив, що за прогнозами центробанку, позитивне сальдо платіжного балансу за підсумками 2011 року буде на рівні близько 0,5 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!