Клюєв наказав регіонам "збити" ціни на скраплений газ

Вівторок, 30 серпня 2011, 15:10

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку й торгівлі Андрій Клюєв доручив регіонам невідкладно вжити заходів зі зниження цін на скраплений газ, реалізований для потреб населення.

Таке доручення Клюєв дав Раді Міністрів Криму, обласним, Київській й Севастопольській міським державним адміністраціям, повідомляє прес-служба Клюєва.

"Протягом тижня роздрібні ціни для населення на скраплений газ мають бути кардинально зменшені", - заявив Клюєв на селекторній нараді з керівниками всіх регіонів України.

За його словами, в останній час роздрібні ціни постачальних компаній перевищують оптові у 2,2 - 6,5 разів.

Реклама:

Клюєв повідомив, що у травні був проведений спеціалізований аукціон, на якому було реалізовано планові обсяги скрапленого газу за травень-грудень 2011 року за ціною 2130 гривень за тонну - 192,3 тисячі тонн.

"Якщо оптова ціна 1-го балону скрапленого газу становила 44,73 гривні, то роздрібна ціна ніяк не може бути більшою за 90-100 гривень", - заявив він.

Натомість, відзначив він, спостерігається підвищення максимальних роздрібних цін на газ скраплений у 15 регіонах.

За його даними, наприклад у Черкаській області балон коштує 98,90 гривні, а найвищі ціни - в Херсонській, де ціна балону сягнула 291,67 гривні.

Високий рівень роздрібних цін також зафіксовано у Криму (250 гривень), Одеській області (204,54 гривні) та в Севастополі (195 гривень за 1 балон).

Він доручив Мінекономрозвитку протягом доби проаналізувати складові ціни балону скрапленого газу, що реалізується для потреб населення, в розрізі регіонів та за результатами визначити обґрунтовану граничну ціну.

"Нафтогаз" також протягом доби має проаналізувати потреби у скрапленому газі всіх регіонів.

Клюєв також доручив Антимонопольному комітету провести перевірку щодо дій учасників ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: