На розмежування земель потрібно 600 мільйонів

П'ятниця, 26 серпня 2011, 18:29

На проведення робіт із розмежування земель державної та комунальної власності в Україні необхідно 600 млн. гривень.

Про це заявив заступник голови Державного агентства земельних ресурсів Микола Калюжний на розширеній нараді-семінарі з питань запровадження ринку землі в Івано-Франківську, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо в цілому в Україні нам потрібно було 2,5 млрд. гривень на проведення робіт із розмежування земель державної та комунальної власності, то ми зменшили майже в 4 рази вартість робіт і нині нам потрібно 600 млн. гривень для того, щоб ми завершили ці роботи", - сказав він.

Калюжний зазначив, що Держземагентство розробило новий законопроект щодо спрощення процедури розмежування земель державної та комунальної власності, який минулої середи схвалив Кабінет міністрів.

Реклама:

За його словами, наступного тижня документ зареєструють у Верховній раді.

Згідно із законопроектом роботи із розмежування земель державної та комунальної власності мають бути завершені до 1 січня 2015 року.

"Законодавчо буде встановлений термін завершення таких робіт. У нас є три роки для того, щоб ми провели повний цикл, повну процедуру розмежування земель державної та комунальної власності", - пояснив Калюжний.

За його словами, незважаючи на те, що в Україні вже 7 років ведуться роботи із розмежування земель, зараз тільки 0,6% земель державної та комунальної власності розмежовані.

"Якщо до 1 січня (2015 року) ми не проведемо цієї роботи, то в межах населених пунктів вже буде земля державної власності, якою керуватимуть районні або обласні державний адміністрації", - зазначив Калюжний.

Він розповів, що роботи із розмежування земель державної та комунальної власності будуть проводити "виключно на планово-картографічному матеріалі, який є в кожному населеному пункті".

"У межах населених пунктів будуть долучатися тільки кадастрові плани земель державної власності, за межами населених пунктів - тільки кадастрові плани земель комунальної власності", - уточнив Калюжний.

Він пояснив, що робота завершиться, коли буде прийняте відповідне рішення і внесене до бази даних державного земельного кадастру.

"Тоді земля буде передана в комунальну власність і робота буде завершена", - підсумував заступник голови Держземагентства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!