Землі у зоні відчуження проінвентаризують

П'ятниця, 5 лютого 2021, 16:51
 

Держагентство з управління зоною відчуження проведе інвентаризацію земель у зоні відчуження у Київській області.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну, передає Інтерфакс-Україна.

"Уповноважити Державне агентство з управління зоною відчуження (ДАЗВ) бути замовником робіт із розробки технічної документації з землеустрою щодо інвентаризації зазначених земель з урахуванням вимог державних стандартів, норм і правил у сфері землеустрою", - зазначається в тексті розпорядження.

Інвентаризація дозволить визначити розташування об'єктів землеустрою, їхні межі та розміри, а також виявити землі, що використовуються нераціонально. Також будуть встановлені кількісні та якісні характеристики земель, необхідні для ведення Державного земельного кадастру.

Реклама:

Зокрема, як зазначають в агентстві, інвентаризація дасть змогу чітко визначити зовнішні та внутрішні межі Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Нагадаємо:

У грудні 2020 року ДАЗВ розробила Стратегію розвитку територій зони відчуження та обов'язкового відселення, основним вектором якої є перехід від програми ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи до ефективного використання можливостей території зони відчуження.

Йдеться передусім про розвиток промислової сфери, створення можливостей для розміщення підприємств із переробки й утилізації всіх видів неядерних відходів, а також розміщення майданчика з будівництва ядерних малих модульних реакторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: